CSDD nāk klajā ar informāciju par jaunajām prasībām ziemas riepām; Jagatavojas jau tagad!

Autovadītājiem, kuri plāno iegādāties jaunas riepas nākamajām sezonām, būtu jāpievērš uzmanība marķējumam, lai nodrošinātu atbilstību noteikumiem.

Jānis Liepiņš, Ceļu satiksmes drošības direkcijas Tehniskās daļas vadītājs, norādīja uz šo prasību izmaiņu svarīgumu Latvijas radio 4 rīta raidījumā ‘Doma laukums’. Sākot no 2024. gada 1. oktobra mainīsies prasības ziemas riepām.

Jau šobrīd, iegādājoties jaunas riepas, jāpievērš uzmanība marķējumam. Tomēr sākot no 2024. gada 1. oktobra, kļūs par obligātu prasība lietot tādas ziemas riepas, uz kurām ir redzams trīs kalnu virsotņu un sniegpārslas apzīmējums.

 

Liepiņš arī ieteica izvairīties no lētāko riepu iegādes. “Lielākā riepu daļa tiek ražota Ķīnā, un šķiet, ka maz kam ir šaubas par Ķīnas kvalitāti. Protams, tā var būt izcila vai arī pilnīgi pretēji, nekvalitatīva. Jebkurā gadījumā es iesaku automašīnas īpašniekam jautāt pārdevējam, kādi testi tika veikti šīm riepām un kā tās sniedzas salīdzinājumā ar citām riepām – vai tās ir sliktākas, labākas vai varbūt vidējā kvalitātē. Ir jāpatur prātā, ka, pat ja šī riepa ir nosvērta kā “labākā” visos testos, tas nenozīmē, ka tā būs lēta.”

Jaunie noteikumi nozīmē, ka ziemas periodā vairs nebūs piemērotas vissezonas riepas, kuras pašlaik var iegādāties.

VIDEO:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment